În clinica sa din Newcastle, din nord-estul Angliei, Doug Turnbull se pregăteşte să lanseze în următoarele luni o intervenţie medicală de pionierat, cu beneficii substanţiale şi repercusiuni etice considerabile.

Abordarea sa este orientată către înlocuirea ADN-ului mitocondrial deteriorat din celulele umane - ceea ce duce la fenomenul cunocut ca "copilul cu trei părinţi". Acesta aşteaptă să obţină aprobarea reglementară şi să înceapă să se ofere cuplurilor în cursul anului 2016. Această tehnică oferă speranţe pentru zeci de părinţi, care-şi doresc ca copii lor să nu aibă riscul de a moşteni o serie de probleme de sănătate.
 
"Mi-am petrecut 30 de ani, urmărind pacienţii cu boli mitocondriale. Am de gând să fiu cât mai riguros decât oricine altcineva pentru a mă asigura că avem tot analizat şi pregătit şi înainte de a se întâmpla ceva", a declarat profesorul Doug Turnbull.

Citește mai departe: Intervenţia...

Sigur ai avut măcar un lucru greu de învățat sau care necesita toată atenția ta, dar asupra căruia nu te-ai putut concentra. Cum ar fi dacă ai putea să rezolvi problema învățatului în doar câteva minute, cu ajutorul unor impulsuri electrice aplicate creierului? Departe de a fi ceva științifico-fantastic, stimularea craniană începe, încet-încet, să devină realitate.

Întreaga cercetare în domeniu a pornit de la o „promisiune” de nerefuzat pe care o oferea stimularea craniană: recuperarea funcțiilor motorii, îmbunătățirea unor performanțe cognitive, de exemplu învățarea unei limbi, dar și timpul de reacție crescut pentru cei care lucrează în domenii ce necesită o intervenție rapidă.

Proiectul de cercetare a stimulării electrice transcraniene (tDCS) nu este unul nou, așa cum ne-am putea aștepta, ci a început să fie conceput cu mai mulți ani în urmă de Agenţia Americană pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării (DARPA).

Citește mai departe: Stimularea...

Se știe deja că hoții care fură din bancomate sunt printre cei mai inventivi din „breaslă”. Tehnicile diferă de la furtul cu „ furculița” (o bucată de metal care blochează banii sau cardurile în aparat), până la furtul bancomatului cu totul. Cercetătorii elvețieni cred că au un răspuns la această problemă.

Inspirându-se din lumea naturală, cercetătorii de la Universitatea EHT din Zurich, au dezvoltat o tehnologie ce ar putea fi folosită la bancomate pentru a preveni cazurile în care hoții „umblă” la sistem pentru a fura bani.

Chimiștii au studiat mecanismul de apărare al cărăbușului-bombardier pentru a dezvolta tehnologia anti-furt. Acesta are în abdomen două camere care conțin separat hidrochinină și peroxid de oxigen. Atunci când se simte amenințat cele două chimicale se combină, creând o reacție ce încălzește și vaporizează parțial lichidul. Cărăbușul stropește adversaul cu gazul rezultant.

Citește mai departe: Bancomatul...

Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea echipării obligatorii a tuturor automobilelor care se vând în UE cu sisteme de oprire a motorului de la distanță.

Este ceea ce se numește „kill switch" sau pur și simplu „buton de oprire", iar multe persoane private sunt interesate să îl instaleze singure, conform căutărilor de pe Google, mai ales dacă în trecut li s-a furat mașina. Însă ceea ce propune UE este cu totul altceva.

Desigur ținta este aceeași, de a opri hoții de mașini, cei care vor să fugă de lege, criminalii, vitezomanii și alte „pericole publice". Însă asta ar însemna și ca autoritățile și poliția să aibă control asupra tuturor datelor care parvin prin automobilele „inteligente" și să poată abuza oricând de această putere.

Citește mai departe: UE vrea...

Biocond Nerv, o tehnologie revoluţionară, care reuşeşte regenerarea nervilor periferici, realizată de o echipă de cercetători români a fost premiată cu medalia de aur la Târgul de Inovaţii - Innova de la Bruxelles.

Proiectul are o importanţă deosebită atât din punct de vedere medical, cât şi comercial, arată un comunicat remis marţi agenţiei Mediafax de echipa de inventatori. Aceasta ar putea înlocui cu succes în 10% dinte cazuri grefele de nervi care sunt folosite pentru salvarea zonelor afectate.

Citește mai departe: O invenţie...

Recomandam

Lucian si Adelina Susanu
Cantecul inimii
Messis
Colinde
Ioan Timofte
Ramai credincios
Speranta si prietenii
Ierusalime
Ionut Craciun
Te inalt, Domnul meu !
Corul Zorilor
Intr-o iesle din Betleem
Ioan Timofte
Slava Tie
Andreea si Andrei Mois
Premiul meu
Otto Pascal
O lume pot schimba
Ruben Diaconu
Nimeni nu-i ca Domnul

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Asculta Radio Ekklesia in aplicatia TuneIn. Este disponibila pe telefoane Android, iPhone, precum si pe televizoare smart Samsung.

Top Crestin Certificat Web radio online: dance, populara, manele...