,,Republica“ lui Platon a devenit Manualul societăților desprinse de Dumnezeu!

Cel puțin aceasta a fost intenția ,,renașterii“. Venită după Evul Mediu creștin, Renașterea a însemnat ,,revenirea“ la epoca precreștină, anularea influențelor creștinismului asupra societății.

Hotărâți să se lepede de Dumnezeu, reprezentanții noului Umanism Secular au ales să înlocuiască dogmele creștine cu ,,ceva“ și anume cu ideologia socratică.

Din punctul acesta de vedere, cine n-a citit ,,Republica“ lui Platon nu are șanse să înțeleagă spre ce fel de societate ne împing ,,elitele“ mondiale ale vremii noastre.

În Republica lui Platon, drepturile individuale nu sunt date și garantate de Dumnezeu, ci de societate (în cazul Norvegiei, de către Stat). Statul devine astfel ,,proprietarul“ tuturor cetățenilor lui și se ,,preocupă“ de bunăstarea fiecăruia.

Citește mai departe: Copii lui...

V-ați lovit vreodată de sentimentul că mai multe informații nu înseamnă neapărat și o viață mai fericită? Probabil că părinții resimt cel mai acut acest lucru, fiind aproape zilnic loviți de noi informații despre cum se crește cel mai bine un copil. Trebuie să pună la încercare diverse metode și să se întrebe dacă au luat decizia corectă.

În comunitățile mai izolate însă, unde părinții pun în practică aceleași metode vechi, ce sunt departe de tehnologie și aproape de o viață simplă, s-ar părea că nu doar copiii sunt mai fericiți, ci și părinții, pentru că au copii mai ascultători. Cel puțin asta susține autoarea Serena B. Miller, care a cercetat în special comunitatea Amish. Time face un rezumat al lucrurilor pe care orice părinte le-ar putea învăța de la cei care fac parte din această comunitate.

Copiii Amish cresc așa cum se creșteau pe vremuri copiii la sat. Într-o comunitate restrânsă, în care toți se cunosc din generații, copiii nu sunt crescuți doar de familia apropiată, ci de întreaga rețea socială în care învață, se joacă și participă la diverse munci.

O altă marcă a comunității Amish este respingerea sentimentului de rușine. Deși sunt altfel față de restul lumii, copiii sunt învățați să trăiască autentic și să nu se ruşineze de lucrul acesta. Mai mult decât atât, sunt învățați să fie primitori și ospitalieri, fără să își facă griji pentru aparențe.

Citește mai departe: De ce...

Anul 2015 anunță evenimente care riscă să le depășească în intensitate pe cele din anul care tocmai s-a încheiat. Un motiv este și faptul că există un interes selectiv din partea marilor puteri pentru stingerea sau prevenirea conflictelor. Un sondaj recent ilustrează modul în care prioritățile politicii externe influențează parcursul evenimentelor.

Este vorba despre definirea intereselor naționale și stabilirea unor priorități de politică externă. Acesta este motivul pentru care Statele Unite ale Americii au fost mult mai preocupate de oprirea Statului Islamic în Siria și Irak decât, de exemplu, de încetarea războiului civil din Republica Centrafricană.

Citește mai departe: Conflictele...

Astăzi, internetul este o resursă extrem de populară pentru cei singuri, aflați în căutarea jumătății. Însă relațiile romantice între parteneri care s-au cunoscut online nu sunt trainice, au descoperit experții de la Universitatea de Stat din Michigan.

Șansele ca o relație să se oficializeze prin căsătorie sunt mai mici în rândul cuplurilor care s-au cunoscut online, comparativ cu cei care s-au cunoscut în mod direct. Doar 32% dintre cei care și-au întâlnit partenerul pe internet și-au oficializat relația prin căsătorie, potrivit rezultatelor studiului publicat în jurnalul Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. Pentru comparație, procentul celor care s-au căsătorit cu persoana pe care au cunoscut-o în mod nemijlocit este de 67%.

Citește mai departe: Unde NU ar...

Recomandam

Lucian si Adelina Susanu
Cantecul inimii
Messis
Colinde
Ioan Timofte
Ramai credincios
Speranta si prietenii
Ierusalime
Ionut Craciun
Te inalt, Domnul meu !
Corul Zorilor
Intr-o iesle din Betleem
Ioan Timofte
Slava Tie
Andreea si Andrei Mois
Premiul meu
Otto Pascal
O lume pot schimba
Ruben Diaconu
Nimeni nu-i ca Domnul

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Asculta Radio Ekklesia in aplicatia TuneIn. Este disponibila pe telefoane Android, iPhone, precum si pe televizoare smart Samsung.

Top Crestin Certificat Web radio online: dance, populara, manele...