Conversațiile lungi și frecvente la telefonul mobil pot crește îngrijorător pericolul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer la creier, avertizează experții de la Universitatea din Bordeaux.

Potrivit rezultatelor, indivizii care vorbesc peste 15 ore lunar la telefonul mobil pe o perioadă de aproximativ 5 ani, își dublează sau chiar triplează riscul de dezvoltare a două tipuri de tumori cerebrale: gliomul și meningiomul, informează AFP. De asemenea, experții au observat că tumorile au fost localizate în regiunea cerebrală opusă urechii folosite în cadrul conversației telefonice. Acest amănunt contrazice concluziile studiilor anterioare care arătau că formele de cancer se dezvoltă pe aceeași parte cu urechea utilizată.

Citește mai departe: Ce riști...

Oamenii de ştiinţă au identificat 12 substanţe chimice pe care le întâlnim la tot pasul, fie în alimentație, fie în mediul înconjurător, și care provoacă probleme cognitive iremediabile. 

În urma unor studii în acest sens, s-a constatat că expunerea femeilor însărcinate la mercur sau pesticide organofosfate reduce nivelul IQ al copiilor. Luna trecută, o echipă de experţi, printre care Philippe Grandjean şi Philip Landrigan de la Mount Sinai School of Medicine din Manhattan, au identificat 12 substanţe chimice care se găsesc în mediul înconjurător, care se pare că provoacă nu numai un IQ mai scăzut, ci şi deficit de atenţie, hiperactivitate şi autism, noteazătheatlantic.com.

Landrigan recomandă în mod special femeilor însărcinate să consume alimente organice, pentru că în felul acesta pot reduce în proporție de 80-90% expunerea la substanţele chimice dăunătoare. Landrigan şi Grandjean avertizează asupra faptului că numărul acestor substanţe s-a dublat în ultimii 7 ani şi atacă din ce în ce mai mult şi mai subtil capacitățile cognitive.

Citește mai departe: Toxinele...

Alexander și Chris Tulleken, doi gemeni identici de profesie medici, au vrut să afle dacă zahărul este mai dăunător decât grăsimile sau viceversa. Așa că au inițiat un experiment inedit în care, timp de o lună, unul dintre ei a adoptat o dietă fără carbohidrați, iar celălalt un regim alimentar foarte sărac în grăsimi.

„Ani de zile grăsimile au fost considerate nocive: te îngrașă, așa că alimentele sărace în grăsimi sunt bune. Dar dogma 'grăsimea este nocivă' este foarte contestată. Carbohidrații, inclusiv zahărul, sunt văzuți drept un ingredient dăunător, care te îngrașă și care e toxic", scrie Alexander într-un articol pentruDaily Mail.

Citește mai departe: Ce e mai...

Modul în care îți începi dimineața îți poate influența nivelul de energie și starea de spirit pe tot parcursul zilei. Cu toate că nu ne dăm seama, există riscul ca în majoritatea dimineaților să ne facem vinovați de câteva greșeli care dăunează întregii zile. Pe unele dintre ele este posibil să le fi făcut chiar astăzi.

Cel mai probabil, în loc să te trezești când ai auzit soneria alarmei ceasului, ai apăsat butonul Snooze, pentru a-ți prelungi puțin somnul. Acest obiceiul este unul dăunător, pentru căperturbă ciclurile somnului și nu adaugă valoare calității timpului dormit, subliniază dr. Matthew Mingrone, directorul fizician de la EOS Sleep Centers din California.

Poate că primele gânduri pe care le ai când te trezești sunt negative, legate de toate acele sarcini pe care le ai de rezolvat la serviciu și acasă. Odată cu aceste gânduri, toată bună dispoziție unei noi zile pe care ai privilegiul de a o trăi și a unui nou început se pierd în aburul dimineții. Este important ca atunci când deschizi ochii să privești cu optimism și mulțumire pentru lucrurile bune din viața ta, pentru a-ți păstra o stare de spirit pozitivă, subliniază Huffington Post.

Citește mai departe: Greșeli pe...

„Pentru sănătatea dumneavoastră consumați zilnic cel puțin doi litri de apă". Asta aud în fiecare zi românii care urmăresc programele TV sau radio. O analizăBBC argumentează însă că această recomandare nu este fondată științific.
O echipă de cercetători din Australia a efectuat un experiment în urma căruia au observat că „recomandările curente privind hidratarea sunt eronate", întrucât hidratarea corpului nu are niciun efect asupra performanțelor fizice într-un mediu cu temperaturi ridicare. Rezultatele lor au fost publicate în numărul din septembrie al jurnaluluiBritish Journal of Sports Medicine.

Citește mai departe: Două studii...

Recomandam

Lucian si Adelina Susanu
Cantecul inimii
Messis
Colinde
Ioan Timofte
Ramai credincios
Speranta si prietenii
Ierusalime
Ionut Craciun
Te inalt, Domnul meu !
Corul Zorilor
Intr-o iesle din Betleem
Ioan Timofte
Slava Tie
Andreea si Andrei Mois
Premiul meu
Otto Pascal
O lume pot schimba
Ruben Diaconu
Nimeni nu-i ca Domnul

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Asculta Radio Ekklesia in aplicatia TuneIn. Este disponibila pe telefoane Android, iPhone, precum si pe televizoare smart Samsung.

Top Crestin Certificat Web radio online: dance, populara, manele...