Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

 

Luna iunie

Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului. Media multianuala lunara pentru perioada 1981 – 2010 este de 18,3 grade celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice local in sudul, sud-estul, estul si vestul tarii, iar in centru si nord sunt posibile cantitati peste mediile multianuale. Media multianuala lunara  pentru perioada 1981 - 2010este de 84,5 litri/mp.

Luna iulie

Temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice in sud-estul tarii si local in sud , iar in celelalte regiuni vor avea valori apropiate de normal. Media multianuala lunara pentru perioada 1981 – 2010 este de 20,2 grade celsius.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand zonele centrale si vestice unde acestea vor fi apropiate de normele climatologice. Media multianuala lunara  pentru perioada 1981 - 2010este de 77,8 litri/mp.

 

Luna august

Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, iar local in sud-estul, sudul si vestul tarii vor fi posibile valori termice peste norme. Media multianuala lunara  pentru perioada 1981 – 2010 este de 19,7 grade celsius.

Cantitatile de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in aproape toata tara.

Media multianuala lunara  pentru perioada 1981 – 2010 este de 64,7 litri/mp.

 

Sursa: ANM

 

 

 

 

 

 

 

Recomandam

Lucian si Adelina Susanu
Cantecul inimii
Messis
Colinde
Ioan Timofte
Ramai credincios
Speranta si prietenii
Ierusalime
Ionut Craciun
Te inalt, Domnul meu !
Corul Zorilor
Intr-o iesle din Betleem
Ioan Timofte
Slava Tie
Andreea si Andrei Mois
Premiul meu
Otto Pascal
O lume pot schimba
Ruben Diaconu
Nimeni nu-i ca Domnul

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Asculta Radio Ekklesia in aplicatia TuneIn. Este disponibila pe telefoane Android, iPhone, precum si pe televizoare smart Samsung.

Top Crestin Certificat Web radio online: dance, populara, manele...