Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 septembrie - 12 octombrie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Citește mai departe: Prognoza...

A fost cea mai friguroasă dimineaţă din această toamnă. Minus 6 grade s-au înregistrat la Miercurea Ciuc, dar temperaturi apropiate de zero grade au fost în mare parte din Transilvania şi Moldova. Autorităţile locale au luat deja măsuri şi au dat drumul la căldură în şcoli, grădiniţe şi spitale.

Citește mai departe: Cea mai...

În oraşul Zlatous, în sudul munţilor Urali din Rusia, ploaia torenţială, s-a transformat, duminică, într-un viscol, reprezentând o schimbare rară a vremii pentru sezonul călduros, potrivit ITAR TASS.

„Nu a fost numai ploaie şi zăpadă, ci şi o ninsoare reală cu fulgi de zăpadă ca în mijlocul iernii. S-a topit rapid, bineînţeles. O imagine fantastică”, a declarat un martor ocular, Valeri Semyannikov.

Citește mai departe: Rusia:...

Ghețarii din Antarctica se topesc mult mai repede decât s-a crezut până acum, este concluzia îngrijorătoare a cercetătorilor de la NASA și de la Universitatea din California. Efectele asupra populației nu vor întârzia să apară, avertizează aceștia.

Două studii au fost publicate în cursul acestei săptămâni în jurnalele Science şi Geophysical Research Letters. Acestea au fost realizate pe baza măsurătorilor sateliților pe parcursul a câteva decenii și a observațiilor aerospațiale, scopul fiind o privire mai clară asupra amplorii fenomenului de topire a ghețarilor.

Rezultatele au arătat că situația pentru șase ghețari din Antarctica de Vest este ireversibilă și că topirea lor va duce inevitabil la creșterea nivelului apei din oceane.

Citește mai departe: NASA:...

Tehnologiile de stocare a informațiilor și consumul de energie asociat acestora au un impact negativ asupra climei, impact care va crește din ce în ce mai mult pe măsura creșterii numărului de utilizatori de internet, potrivit unui raport Greenpeace.

Stocarea de informații este practic invizibilă, iar acestea sunt la îndemâna oricui printr-o simplă apăsare a unor taste, însă în spatele acestei tehnologii se află sute și mii de servere care, pentru a funcționa, au nevoie de energie. Acestea produc 2% din emisiile globale de dioxid de carbon, responsabile de schimbările climatice, potrivit Greenpeace, notează time.com.

Citește mai departe: Poluarea...

Recomandam

Ioan Timofte
Ramai credincios
Speranta si prietenii
Ierusalime
Ionut Craciun
Te inalt, Domnul meu !
Corul Zorilor
Intr-o iesle din Betleem
Ioan Timofte
Slava Tie
Andreea si Andrei Mois
Premiul meu
Otto Pascal
O lume pot schimba
Ruben Diaconu
Nimeni nu-i ca Domnul
Mitica Delibas
Numai harul Tau
Bianca Cernisov
Numai la cruce

 

 

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Acum ai posibilitatea de a asculta Radio Ekklesia direct de pe telefonul tau mobil. Click pe imaginea de jos pentru a descarca aplicatia.

Aplicatia  este in curs de dezvoltare. Poate fi descarcata doar de pe site-ul nostru.

Atunci cand instalati aplicatia pe telefon sau tableta sa activati din telefon posibilitatea de a instala aplicatii si din alte surse decat google play.

Radio Ekklesia

Top Crestin Certificat Web radio online: dance, populara, manele...