Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperat

urile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

Banat

 

În următoarele două săptămâni vremea va fi călduroasă în majoritatea zilelor, iar cel mai cald va fi în jurul datei de 9 iunie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în creştere până joi dimineaţa, 4 iunie, când se vor atinge valori medii de aproximativ 15 grade , apoi nu vor mai avea variaţii semnificative.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele de 4 şi 5 iunie şi din nou din data de 9 iunie, dar vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

Citește mai departe: Prognoza...

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

 

Luna iunie

Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului. Media multianuala lunara pentru perioada 1981 – 2010 este de 18,3 grade celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice local in sudul, sud-estul, estul si vestul tarii, iar in centru si nord sunt posibile cantitati peste mediile multianuale. Media multianuala lunara  pentru perioada 1981 - 2010este de 84,5 litri/mp.

Citește mai departe: Estimarile...

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 septembrie - 12 octombrie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Citește mai departe: Prognoza...

A fost cea mai friguroasă dimineaţă din această toamnă. Minus 6 grade s-au înregistrat la Miercurea Ciuc, dar temperaturi apropiate de zero grade au fost în mare parte din Transilvania şi Moldova. Autorităţile locale au luat deja măsuri şi au dat drumul la căldură în şcoli, grădiniţe şi spitale.

Citește mai departe: Cea mai...

În oraşul Zlatous, în sudul munţilor Urali din Rusia, ploaia torenţială, s-a transformat, duminică, într-un viscol, reprezentând o schimbare rară a vremii pentru sezonul călduros, potrivit ITAR TASS.

„Nu a fost numai ploaie şi zăpadă, ci şi o ninsoare reală cu fulgi de zăpadă ca în mijlocul iernii. S-a topit rapid, bineînţeles. O imagine fantastică”, a declarat un martor ocular, Valeri Semyannikov.

Citește mai departe: Rusia:...

Recomandam

Lucian si Adelina Susanu
Cantecul inimii
Messis
Colinde
Ioan Timofte
Ramai credincios
Speranta si prietenii
Ierusalime
Ionut Craciun
Te inalt, Domnul meu !
Corul Zorilor
Intr-o iesle din Betleem
Ioan Timofte
Slava Tie
Andreea si Andrei Mois
Premiul meu
Otto Pascal
O lume pot schimba
Ruben Diaconu
Nimeni nu-i ca Domnul

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Asculta Radio Ekklesia in aplicatia TuneIn. Este disponibila pe telefoane Android, iPhone, precum si pe televizoare smart Samsung.

Top Crestin Certificat Web radio online: dance, populara, manele...