Supraacciza la carburanţi i-a ţinut pe mulţi români acasă în august, luna concediilor. Încasările la pompă au fost de 4 miliarde de lei, cu aproape 2% mai mici faţă de iulie. Din 2008, când s-a declanşat criza economică, este primul an când se întâmplă ca în august să se vândă mai puţină benzină şi motorină decât în iulie.

Preţurile mari la carburanţi i-au forţat pe şoferi să meargă mai puţin cu maşina în vara care a trecut. Iar cei care locuiesc aproape de graniţă, au preferat să alimenteze la vecini. Aşa se explică de ce, în august, luna în care lumea se urcă în maşini şi merge la mare sau la munte, vânzările de carburanţi au fost cu 1,6 la sută mai mici faţă de iulie. De vină este supraacciza pe carburanţi, care i-a obligat pe benzinari să crească preţurile, spun economiştii.

Citește mai departe: Transport...

Câți angajați din întreaga lume nu visează să muncească mai puține ore pe zi, dar pe aceeași bani? Pentru suedezii din Gothenburg, acest vis va deveni realitate în curând, după ce norma de lucru de opt ore va fi redusă la șase ore pe zi. Micșorarea programului de muncă este însă o sabie cu dublu tăiș. A demonstrat-o un experiment anterior, desfășurat tot în Suedia, care pe lângă rezultatele urmărite a creat și probleme.

De la 1 iulie, o parte dintre angajații administrației municipale din Gothenburg vor lucra mai puțin, fără a li se tăia din salariu. Efectele reducerii orelor de lucru vor fi comparate apoi cu situația unui alt grup de angajați, care vor lucra după regimul normal de lucru stabilit prin lege, de 40 de ore pe săptămână.

Citește mai departe: Suedia...

Moritz Erhardt, un tânăr de 21 de ani, care făcea practică la Bank of America Merrill Lynch, a murit săptămâna trecută după trei nopți în care a muncit non-stop.

Deși nu s-a făcut nicio legătură directă între decesul său și programul de la bancă, incidentul a pus din nou în lumină acest sistem, în care proaspeții studenți nu pot să își impresioneze șefii decât arătând că sunt dispuși să sacrifice orice și să lucreze încontinuu. Un stagiu de practică precum cel pe care îl făcea Erhardt se plătește în jur de 70.500 de dolari pe an, scrie CNN.

„Adevăratele motive sunt culturale. Nopțile petrecute muncind sunt un fel de ritual. Arată că interniștii sunt dispuși să se sacrifice pentru muncă, iar angajatorii țin mai mult să vadă acest tip de angajament, decât să vadă productivitate", explică profesorul de afaceri Andre Spicer.

Citește mai departe: A dat totul...

Recomandam

Lucian si Adelina Susanu
Cantecul inimii
Messis
Colinde
Ioan Timofte
Ramai credincios
Speranta si prietenii
Ierusalime
Ionut Craciun
Te inalt, Domnul meu !
Corul Zorilor
Intr-o iesle din Betleem
Ioan Timofte
Slava Tie
Andreea si Andrei Mois
Premiul meu
Otto Pascal
O lume pot schimba
Ruben Diaconu
Nimeni nu-i ca Domnul

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Asculta Radio Ekklesia in aplicatia TuneIn. Este disponibila pe telefoane Android, iPhone, precum si pe televizoare smart Samsung.

Top Crestin Certificat Web radio online: dance, populara, manele...