Câți angajați din întreaga lume nu visează să muncească mai puține ore pe zi, dar pe aceeași bani? Pentru suedezii din Gothenburg, acest vis va deveni realitate în curând, după ce norma de lucru de opt ore va fi redusă la șase ore pe zi. Micșorarea programului de muncă este însă o sabie cu dublu tăiș. A demonstrat-o un experiment anterior, desfășurat tot în Suedia, care pe lângă rezultatele urmărite a creat și probleme.

De la 1 iulie, o parte dintre angajații administrației municipale din Gothenburg vor lucra mai puțin, fără a li se tăia din salariu. Efectele reducerii orelor de lucru vor fi comparate apoi cu situația unui alt grup de angajați, care vor lucra după regimul normal de lucru stabilit prin lege, de 40 de ore pe săptămână.

Citește mai departe: Suedia...

Moritz Erhardt, un tânăr de 21 de ani, care făcea practică la Bank of America Merrill Lynch, a murit săptămâna trecută după trei nopți în care a muncit non-stop.

Deși nu s-a făcut nicio legătură directă între decesul său și programul de la bancă, incidentul a pus din nou în lumină acest sistem, în care proaspeții studenți nu pot să își impresioneze șefii decât arătând că sunt dispuși să sacrifice orice și să lucreze încontinuu. Un stagiu de practică precum cel pe care îl făcea Erhardt se plătește în jur de 70.500 de dolari pe an, scrie CNN.

„Adevăratele motive sunt culturale. Nopțile petrecute muncind sunt un fel de ritual. Arată că interniștii sunt dispuși să se sacrifice pentru muncă, iar angajatorii țin mai mult să vadă acest tip de angajament, decât să vadă productivitate", explică profesorul de afaceri Andre Spicer.

Citește mai departe: A dat totul...

Recomandam

Ruben Diaconu
Nimeni nu-i ca Domnul
Mitica Delibas
Numai harul Tau
Bianca Cernisov
Numai la cruce
The Messengers
Depinde de Tine
Messis
Inchinare
Emma
In bratul Tatalui
Hiticas Emanuela
Pe drumul catre patria iubirii
Relu si Tabita Niculai
Fii calauza mea
Daniel si Genoveva Spoiala
Pentru Tine, scump Isuse
Ramona Condor si George Ciurdas
Ce mare esti, Doamne

 

 

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Ai posibilitatea de a asculta Radio Ekklesia direct de pe telefonul mobil. Instaleaza aplicatia TuneIn, si cauta Radio Ekklesia.

Radio Ekklesia :: Radio Crestin Online

Top Crestin Certificat Web radio online: dance, populara, manele...